Treceți la conținutul principal

Ce stia profetul Moise despre europeni

Continuare la postarea https://discursulliber.blogspot.com/2019/01/guide-to-bible-de-isaac-asimov.html

Aparent, destul de multe! Stia ca sunt una din cele 3 semintii care conteaza, cum ii cheama, in ce mituri cred, si in ce tari locuiesc.

Revenind: evreii din timpul lui Moise intelegeau popoarele ca fiind triburile unor patriarhi, care descind din parintii lor si tot asa, pana la Adam. Cand ei zic ca un personaj a facut ceva, prin asta se intelege tribul acelui personaj. Cand Iuda si Beniamin au atacat orasul X, inseamna ca triburile conduse de cei doi au atacat. Ca si cum ai zice "Decebal a cucerit o cetate", numai ca tot timpul si referitor la orice.

Evreii din timpul lui Moise cunosteau trei civilizatii fundamentale, toate demne de respect. Explicatia era ca se trageau din urmasii celor trei fii ai lui Noe:
 • neamul lui Ham, care includea egiptenii si pe cei care se comportau ca egiptenii
 • neamul lui Sem, care includea semitii, din care faceau si ei parte
 • neamul lui Japheth, care erau europenii, si care aveau un alt mod de a fi.
Jahpeth = Iapet din mitologia greaca. Acesta a facut omul din lut, si deci e stramosul neamului omenesc. A fost tatal titanului Prometheus, cel care le-a adus oamenilor focul.

Genealogia lui Japeth, copiii lui (din nou, foarte importanta in stilul evreiesc):
 • Gomer = Gimmirai. Noi ii stim ca cimerieni. Au fost primii europeni veniti in zona, veniti din zona Rusia/Asia, s-au batut cu asirienii si au pierdut
  • Ashkenaz = numiti de asirieni Ashguza = stim ca erau scitii din Scitia. Acestia i-au impins din spate pe cimmerieni. Dpdv a evreilor, cimerienii au fost primii veniti, deci "parintii" scitilor
  • Ripath
  • Togarmah = nu se stie, dar probabil tot indo-europeni veniti din Asia
 • Magog = tara lui Gog = regele Gyges care conducea pe atunci Lydia, un regat european din zona Turciei actuale
 • Madai = posibil mezii, care au cucerit Asiria
 • Javan = grecii ionieni, care pe la 100 ien au emigrat spre est si au ajuns in vecinatate. Toti grecii vor fi Javan
  • Elishah -= Alashiyah in asiriana = Cipru, care era colonizata deja de greci 
  • Tarshish = Tarsus, un important oras gresc in Asia Minor
  • Kittim = oras in Cipru
  • Dodanim = Rodanim = insula Rhodos
 • Tubal
 • Mesech
 • Tiras = tyrsenoi, etruscii care initial locuiau si ei in zona Turciei, apoi s-au mutat in Italia
Genealogia evreiasca este o harta a lumii din jurul Asiriei, pe la 1000 ien.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alastair Reynolds - Spatiul Revelatiei

Spatiul Revelatiei este ceea ce ar ar fi trebuit sa fie SF-ul in 2018. Daca ar fi urmat traiectoria inceputa de Asimov si clasici, am fi ajuns la Spatiul Revelatiei. Celelalte carti de SF noi carora le-am facut review sunt in afara acestei traiectorii.

Ce face foarte bine Alastair sunt doua lucruri:
- face upgrade la toate gadgeturile si tehnologia viitorului imaginat - tot ceea ce stim, roboti, nave, lasere, etc, sunt ridicate la nivelul la care ni le putem imagina acum
- autorul are in spate o cariera la Agentia Spatiala Europeana, unde a lucrat 14 ani, si a avut grija ca toate gadgeturile descrise sa se bazeze pe ceea ce stim deja ca este posibil.

Politic, lumea aceasta este condusa de diferite mobs (gloata furioasa), ceea ce e un experiment care deja merita pretul cartii. Acestea imita toate tipurile cunoscute, de la progresistii americani la organizatia terorista Sendero Luminoso. Emotional imature si ideologizate, moburile induc in societate instabilitate, nimeni nestiind cat isi va…

Provincia Alberta, cea mai tare faza ecologica de anul asta. Link.

Cea mai fantastica chestie ecologica pe care am vazut-o anul asta: provincia canadiana Alberta este complet eliberata de sobolani. Bine, ca ii vaneaza din anii '70. Cu totii, guvernul si oamenii obisnuiti. https://nationalpost.com/news/canada/the-stirring-story-of-how-alberta-became-the-first-place-in-the-world-to-banish-the-rat Sa lichidezi absolut orice sobolan de 10 cm de pe o suprafata egala cu a Romaniei arata ce pot realiza oamenii daca isi propun.

Viitorul Vestelor Galbene

Weekendul asta Parisul e pazit cu taspe mii de jandarmi si masini blindate. Pentru ca Vestele Galbene sa nu il distruga.

Vor castiga in conditia asta batalia? Nu imi vine sa cred. Profesionistii violentei au avantaj in fata amatorilor. 

Pe de alta parte, pe termen lung, globalistii sunt fututi.