Treceți la conținutul principal

S-a descoperit originea indienilor (din India)

Dupa muuulte discutii, testele ADN au vorbit si s-a lamurit care este originea indienilor. Fiindca au fost tone de discutii, si fireste fiecare tabara avea de demonstrat ceva. Noroc cu stiinta, ca ne scapa de palavrageala.

Civilizatia indiana antica consta in mare:
- o faza a marilor orase de la Mohandjo Daro, care au fost in acelasi timp cu Babilonul
- limba sanscrita indo-europeana si Vedele ca sursa a religiei, cu reincarnare si caste

De aici, indienii au compus o imagine in care ei is sursa indoeuropenilor si civilizatie vedica originala.

Zilele astea au venit testele ADN, facute cu discretie mai multi ani pe mii de morminte stravechi de pe tot cuprinsul Indiei. (studiu condus de David Reich, profesor de genetica la Harvard)

Rezultatele sunt asa:

  • 50% ADN indian original - piele inchisa la culoare, migratie din Africa. Astia au venit primii. In prezent, concentratia lor e mai mare in partea de sud.
  • peste ei au venit o populatie din muntii Zagros, Iran, care s-au mixat peste tot cu populatia. Acestia cunosteau foarte bine noile metode: agricultura, orasele mari, irigatiile, fiind vecini cu leaganul lor din Mesopotamia. 
  • ultimii veniti sunt indo-europenii, a caror urme sunt mai mult ici si colo. Mai ales in nord. 
  • altii: tibetani, arabi etc
Autorul chiar compara structura cu a unei pizza: indigenii negri sunt blatul, iranienii sunt sosul de rosii, indo-europenii si ceilalti sunt bucatile de branza si carne

Deci indigenii negri nu au descoperit singuri si in paralel agricultura, irigatiile si constructia de orase care ca prin minune sunt identice cu cele din Mesopotamia. Ci a venit peste ei o civilizatie capabila sa faca canale de irigatie, strazi, canalizare. 

Asa se explica multe. 

Cand respectiva civilizatie a decazut, din cate ne dam seama, a venit randul indo-europenilor sa aduca calaritul calului, un spirit razboinic si o religie capabila sa mentina moralul unei civilizatii.

Imagine:
Orasul Mohendjo Daro, construit in stil similar cu marile orase din Orientul Mijlociu


Sursa:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alastair Reynolds - Spatiul Revelatiei

Spatiul Revelatiei este ceea ce ar ar fi trebuit sa fie SF-ul in 2018. Daca ar fi urmat traiectoria inceputa de Asimov si clasici, am fi ajuns la Spatiul Revelatiei. Celelalte carti de SF noi carora le-am facut review sunt in afara acestei traiectorii.

Ce face foarte bine Alastair sunt doua lucruri:
- face upgrade la toate gadgeturile si tehnologia viitorului imaginat - tot ceea ce stim, roboti, nave, lasere, etc, sunt ridicate la nivelul la care ni le putem imagina acum
- autorul are in spate o cariera la Agentia Spatiala Europeana, unde a lucrat 14 ani, si a avut grija ca toate gadgeturile descrise sa se bazeze pe ceea ce stim deja ca este posibil.

Politic, lumea aceasta este condusa de diferite mobs (gloata furioasa), ceea ce e un experiment care deja merita pretul cartii. Acestea imita toate tipurile cunoscute, de la progresistii americani la organizatia terorista Sendero Luminoso. Emotional imature si ideologizate, moburile induc in societate instabilitate, nimeni nestiind cat isi va…

Provincia Alberta, cea mai tare faza ecologica de anul asta. Link.

Cea mai fantastica chestie ecologica pe care am vazut-o anul asta: provincia canadiana Alberta este complet eliberata de sobolani. Bine, ca ii vaneaza din anii '70. Cu totii, guvernul si oamenii obisnuiti. https://nationalpost.com/news/canada/the-stirring-story-of-how-alberta-became-the-first-place-in-the-world-to-banish-the-rat Sa lichidezi absolut orice sobolan de 10 cm de pe o suprafata egala cu a Romaniei arata ce pot realiza oamenii daca isi propun.

Viitorul Vestelor Galbene

Weekendul asta Parisul e pazit cu taspe mii de jandarmi si masini blindate. Pentru ca Vestele Galbene sa nu il distruga.

Vor castiga in conditia asta batalia? Nu imi vine sa cred. Profesionistii violentei au avantaj in fata amatorilor. 

Pe de alta parte, pe termen lung, globalistii sunt fututi.