Treceți la conținutul principal

Nu va fi nici o criza economica mondiala in 2019

Umbla deja vorbe ca se apropie o noua criza mondiala, ca sa ne pregatim. Chestiile astea ne afecteaza pe fiecare in parte, de exemplu sa ne cumparam o casa acum sau sa asteptam sa scada pretul?

Parerea mea e ca nu va fi absolut nici o criza mondiala in 2019, vedeti-va de treaba linistiti.

Exista o vorba, care s-a verificat mereu, ultima data la bitcoini: "cand pana si coafeza iti zice sa investesti la bursa, inseamna ca bursa urmeaza sa pice". La bitcoini, cand toata lumea era deja cu bitcoinul in gura, am stiut ca acum e momentul. Momentul sa fug de toti cei care imi propuneau :)

Cand se strang o tona de asteptari si toata lumea se bazeaza ca un lucru le va aduce castig fara munca, universul face judo si se balanseaza in directia opusa ca sa scape de paraziti.

Asteptarile ca lucrurile sunt absolut sigure si castigul e absolut garantat au produs de fapt criza mondiala din 2009. Amintiti-va ca exact inainte de criza incepeau sa circule vorbe despre asigurari de tip AAA, sau Diamond, care puteau sa acopere absolut orice dauna oricat de mare, pentru ca erau extinse pe atatea ramuri. Atunci s-a inventat sintagma "Too big to fail" - si nu le-a ras nimeni in nas? Aberatia asta era luata in serios in 2008.

Acum recent o directoare de la GM in America a desfiintat o fabrica pentru ca se pregateste de criza economica iminenta. Ce se va intampla concret este ca lumea va astepta anul viitor sa vada daca are dreptate. Dupa ce nu se va intampla nimic, vor investi atunci banii respectivi. Si uite asa in 2020 va fi mai bine.

Asta e genul de actiuni care ma asigura ca nu va exista nici o criza. Exista multa prudenta, lumea verifica, baga degetul in apa. Nu se va intampla nici o criza economica.

La multi ani si mult succes in 2019!
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alastair Reynolds - Spatiul Revelatiei

Spatiul Revelatiei este ceea ce ar ar fi trebuit sa fie SF-ul in 2018. Daca ar fi urmat traiectoria inceputa de Asimov si clasici, am fi ajuns la Spatiul Revelatiei. Celelalte carti de SF noi carora le-am facut review sunt in afara acestei traiectorii.

Ce face foarte bine Alastair sunt doua lucruri:
- face upgrade la toate gadgeturile si tehnologia viitorului imaginat - tot ceea ce stim, roboti, nave, lasere, etc, sunt ridicate la nivelul la care ni le putem imagina acum
- autorul are in spate o cariera la Agentia Spatiala Europeana, unde a lucrat 14 ani, si a avut grija ca toate gadgeturile descrise sa se bazeze pe ceea ce stim deja ca este posibil.

Politic, lumea aceasta este condusa de diferite mobs (gloata furioasa), ceea ce e un experiment care deja merita pretul cartii. Acestea imita toate tipurile cunoscute, de la progresistii americani la organizatia terorista Sendero Luminoso. Emotional imature si ideologizate, moburile induc in societate instabilitate, nimeni nestiind cat isi va…

Provincia Alberta, cea mai tare faza ecologica de anul asta. Link.

Cea mai fantastica chestie ecologica pe care am vazut-o anul asta: provincia canadiana Alberta este complet eliberata de sobolani. Bine, ca ii vaneaza din anii '70. Cu totii, guvernul si oamenii obisnuiti. https://nationalpost.com/news/canada/the-stirring-story-of-how-alberta-became-the-first-place-in-the-world-to-banish-the-rat Sa lichidezi absolut orice sobolan de 10 cm de pe o suprafata egala cu a Romaniei arata ce pot realiza oamenii daca isi propun.

Viitorul Vestelor Galbene

Weekendul asta Parisul e pazit cu taspe mii de jandarmi si masini blindate. Pentru ca Vestele Galbene sa nu il distruga.

Vor castiga in conditia asta batalia? Nu imi vine sa cred. Profesionistii violentei au avantaj in fata amatorilor. 

Pe de alta parte, pe termen lung, globalistii sunt fututi.