Treceți la conținutul principal

Numele meu e Dolemite

Dolemite a fost un personaj negru care si-a facut renume cu un stil de comedie gen Vacanta Mare, numai ca in America anii '70. In perioada in care existau cinema-uri pentru filme care erau si pornografie si de actiune in acelasi timp.

De vazut pentru felul in care tipul a urcat treptele succesului, fiindca a facut lucrurile ca lumea:
  • A facut sa rada un bar
  • A facut sa rada cartiere scotand discuri
  • Fanii pe care i-a facut in turnee au venit sa ii vada filmul
  • Trebuie sa fii mai intai seful unui grup daca vrei sa devii liderul a ceva mai mare
  • Hei, zice el, e adevarat ca fanii mei sunt toti intr-un cartier. Dar exista sute de orase in America. Si toate au strazi ca ale mele.
Tineti-va asteptarile sub control, e doar  un film relaxat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cultura i-a ridicat pe suedezi, nu socialismul

Exista acest articol, care spune ca urmasii suedezilor imigrati in secolul 19 in America sunt mai bogati decat americanii. Si acolo unde 13% din americani traiesc in saracie, doar 6% din suedezii americani sunt saraci.

https://www.commentarymagazine.com/articles/the-cold-truth-about-sweden/

Asta inseamna ca succesul lor nu se datoreaza sistemului cu elemente de stanga, ci culturii suedeze preexistente.

Principala diferenta in nordul Europei este ca fermierii trebuiau sa munceasca de le sareau capacele ca sa supravietuiasca. In timp, cei lenesi au disparut pe cale naturala si s-a format o foarte puternica etica a muncii. In America, imigrantii suedezi au fost vazuti drept foarte muncitori, si apreciati pentru ca nu minteau.

 Bine, au trecut si ei printr-o faza in care isi luau suturi in cur, ca orice alta minoritate care nu se integreaza suficient de rapid. Dar au depasit-o.

Stanga americana admira foarte mult Suedia, pentru ca avea atatea masuri de stanga si parea ca din cauza asta le …

Daca vrem ursi trebuie sa fim in stare sa-i impuscam

Stiti unde nu supravietuieste nici un leu in Africa? Acolo unde agricultorii pasnici isi cultiva terenul.

Stiti unde o duc bine leii in Africa si sunt protejati? Acolo unde se duc vanatorii occidentali sa impuste lei.

Singurii care traiesc in armonie cu animalele salbatice mari sunt vanatorii. Le place pericolul, intra in el de bunavoie. In fiecare an oraseni occidentali, majoritatea albi, vin in salbaticia mentinuta din rezervatii si platesc cate 10.000 $ + ca sa vaneze un leu. Din banii aia se platesc salariile paznicilor, veterinarilor, se platesc garduri si se intretine salbaticia si 50 de familii de lei. 
Ce se intampla unde nu vin vanatorii occidentali: taranii mananca antilopele, elefantii si girafele ca sa le dea copiilor lor hrana, si extermina animalele periculoase fiindca se tem de ele. Pamantul este apoi folosit in agricultura.

La un moment dat, un tip a vanat un leu frumos, matur, numit Cecil. A fost un scandal ingrozitor pe facebook, in care tipul (un dentist) a fost apr…

"American Gods" de Neil Gaiman

Ca sa ii iasa "American Gods", Neil Gaiman incepe cu o escrocherie: Iisus e singurul care nu a reusit sa treaca oceanul. Dupa asta, totul ii iese.

Cartea este un fantesy in care toti zeii a caror credinta a ajuns in America continua sa calce pe pamantul ei. Sunt niste fiinte care par oameni, si a caror natura metafizica nu este imediat vizibila, dar care pasesc inconjurati de propriile puteri.

Cei mai vechi se agata de existenta, fiindca credinciosii lor sunt foarte putini, si se cam chinuie. Mi-a ramas de exemplu descrierea primului zeu care a pasit in America, care era un craniu de mamut purtat de primii oameni primitivi care au traversat stramtoarea Behring.

Noii zei americani sunt puternici si nu cunosc lipsa, scaldandu-se in adulatia zilnica a milioane de persoane. Sunt zeii automobilelor si ai muzicii si ai boxului si a lumii moderne. Singurul motiv pentru care unul din zei nu e Mickey Mouse in persoana, e ca sa nu cauzeze procese de copyright cu Disney.

Stilul foarte…