Treceți la conținutul principal

Ce lipseste in cazul mortii lui George Floyd

Mass-media are doua feluri in care poate minti. Prin ce spune. Si, mai important, prin ce NU SPUNE. Minciunile de al doilea fel sunt inghitie mult mai rapid de public.

Daca va aminti cazul baietilor de Covington , care erau sa fie linsati de public din cazua articolelor aparute in presa. Mass-media a publicat numai cateva secunde din filmare., in care parea ca baietii ii rad in nas unui indian.

Dupa cateva zile in care au primit amenintari cu moartea de la privitorii respectivelor televiziuni, a aparut inregistrarea completa, in care s-a vazut ca indianul e ala care s-a bagat in nasul lor si a incercat sa ii provoace.

Mass media se ocupa cu in a izola cateva secunde dintr-un film. Dupa aceea pot sa dea impresia inversa realitatii la stiri, sustinand ca s-a intamplat exact inversul.

O sa mai dau pe viitor exemple de manipulari celebre de catre minunata mass-medie, care a mintit.in felul asta si cu alte ocazii.

In cazul George Floyd, avem inceputul arestarii, filmata de o camera de strada, in care acesta a executat cuminte ce i-au cerut politistii, dupa care a iesit din campul de vedere.

Si avem sfarsitul, cu cei 4 politisti pusi cu gennunchii peste el, ca sa-l imobilizeze pe asfalt, langa masina, in timp ce el se plange ca nu poate respira.

Nu avem nimic din mijloc. Desi politistii au camere de filmare pe piept. Desi poate cel care filma era acolo de mai mult timp.

De ce nu avem filmarea? Pe motiv ca are impact emotional?

Dar imaginea lui George Floyd cand moare nu are impacct emotional? Aia de ce e data pe post?

Sau pentru ca are impactul emotional dorit de televiziuni? Pe cand restul intregistarii ar fi avut impactul emotional "gresit"?

Ar putea de exemplu sa arate ca Floyd era sub influenta drogurilor. Ca s-a batut cu politistii. Daca arata ca a zis de mai multe ori ca nu poate sa respire? Si daca atunci cand politistii l-au crezut si i-au dat spatiu, a profitat si s sarit pe ei?

Chestia asta, pentru care au fost devastate sute de magazine, omorati si batuti zeci de oameni, pute ingrozitor a al doilea caz Covington.




Comentarii

  1. Off-topic
    Vazusei cumva deja chestia urmatoare? :)

    https://taibbi.substack.com/p/planet-of-the-censoring-humans

    "The campaign to remove Michael Moore’s new documentary from the Internet – led by Moore’s erstwhile progressive “allies” – is a significant advance in the censorship revolution."

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca un articol foarte bine scris al lui Matt Taibbi(un jurnalist de stanga din SUA care pare sa isi fi pastrat capul pe umeri in ultimii ani, cu alte cuvinte o rara avis):

    https://taibbi.substack.com/p/on-white-fragility

    RăspundețiȘtergere
  3. Mac, ai vazut cumva si filmarile privind uciderea lui Rayshard Brooks?
    Un fel de "rezumat" video al incidentului a fost postat pe youtube de catre cei de la NBC:

    https://www.youtube.com/watch?v=D9U6ztcoomw

    Mie in cazul asta mi-au atras atentia in mod particular incercarile aproape disperate ale celor din mass-media mainstream americana de a determina cumva perceperea incidentului ca avand un caracter rasist, desi imaginile filmate nu indica asa ceva. Iar incercarile respective de a "picta" incidentul intr-o anumita culoare(pun not intended) au avut un caracter mult mai fortat decat cele similare din cazul lui Floyd, ceea ce le face sa fie mult mai evidente pentru cine incearca sa priveasca in mod cat de cat obiectiv situatia respectiva.
    Din cate am putut eu sa observ, incidentul respectiv este unul tipic de situatie scapata foarte rapid de sub control, care genereaza confuzie ce are apoi consecinte tragice. Politistii respectivi nu par sa fi avut initial nici o intentie sa il agreseze pe respectivul, daramite sa il omoare, dar au fost luati pe nepregatite de reactia fizica a lui in momentul in care au incercat sa il incatuseze. Iar dialogul de dinainte de declansarea busculadei(inregistrat video si accesibil online) nu contine nimic rasist in el.

    In cazul lui Floyd e foarte posibil sa fi existat si un element de rasism implicat in el, desi mie mi se pare ca ar trebui sa puna mai mult pe ganduri istoricul comun al lui Floyd si Chauvin(nu doar ca au lucrat impreuna ca bouncers in aceeasi locatie, dar se pare ca au mai si avut cel putin o altercatie in trecut). Mie mi se pare ca in cazul uciderii lui Floyd exista o probabilitate destul de mare sa fi existat si un element de razbunare personala, cu sau fara rasism asociat ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu vad un caz de baut la volan, in care tipul a luat o serie de decizii proaste (inclusiv sa fie testat, putea refuza) dupa care si-a dat seama ca nu vrea sa fie arestat si a facut pe Zorro.

    Nu e nimic rasist. Probabil ca vreo 100 de albi mor in fiecare an pentru ca fac pe Zorro cu politia.

    Vina este 1000% a mass-mediei si a activistilor progresisti, care nu dau fazele in care sunt omorati albi, ci doar alea in care sunt omorati negri.

    Inn felul asta creeaza o perceptie distorsionata a realitatii.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cruciada impotriva lui Stefan cel Mare

Liviu Campeanu e un istoric in plina dezvoltare profesionala. Marele lui merit e ca a cautat in documentele Ordinului Cavalerilor Teutoni, care se afla in prezent in Germania, si a gasit documente pana acum necunoscute despre Stefan cel Mare.  Pentru ca cavalerii teutoni in acea perioada erau obligati sa lupte pentru regele Poloniei, si au mancat bataie impreuna cu restul armatei in Codrii Cosminului. Diferenta e ca ei au notat cu scrupulozitate tot ce au facut in campanie, pe unde au mers, ce s-a intamplat, ce au auzit de la altii. Ce nu imi place la carte e ca in primele capitole se tot schimba ordinea cronologica. Ce imi place e ca autorul face un portret al stapanirii lui Stefan de la inceput la sfarsit, folosind surse pe care io ca simplu cetatean nu le cunosteam. Si ce tare imagine reiese! Stefan nu a purtat doar razboaie de aparare cum am fost noi mintiti, dar ca om care a jucat adevaratul Game of Thrones a fost mai tare decat ne-a fost prezentat.  Recomand. https://humanitas.ro

Adevaratele stiri

Incepand de astazi, imi iau promisiunea sa nu mai pierd momente importante fara sa postez aici. Cand o sa aflu ceva ce inca nu este stire, aici veti afla mai intai. Deasemenea, voi face diferenta intre speculatie si realitate. Numai ce este sigur si dovedit va avea tagul "Adevaratele stiri".

Timisoara n-a stiut sa profite de capitala culturala europeana

Timisoara este tot anul 2023 capitala culturala europeana.  Jocul este simplu: orasul primeste o gramada mare de bani in anul respectiv, si daca este destept se alege cu ceva permanent, de care beneficiaza si anii viitori. Exemplul clasic e o noua cladire cu o scena mare, pe care se pot organiza evenimente majore, cu un numar urias de spectatori. Un exemplu de oras destept a fost Sibiul lui Klaus Johannis, care si acum culege profitul. Timisoara ar fi avut mare nevoie de asta, pentru ca n-au decat doua sali serioase, Opera si Teatru, si amandoua de capacitate mijlocie. Din pacate timisorenii si-au pierdut sansa sabotandu-se intre ei pe motive de orgolii si politice, asa ca singurele beneficii care le vor ramane dupa 2023 vor fi cateva renovari.