Treceți la conținutul principal

"Sound and Fury" - Sturgill Simpson (II)

Ar trebui explicat mai bine ce vrea sa spuna autorul in filmul asta, ca multa lume pare nedumerita online.

Este un proiect propulsat de furia lui impotriva industriei muzicale americane, care l-a nedreptatit. A facut proiectul asta singur, cu japonezi ca sa arate ca este capabil de originalitate si sa isi arate capacitatea artistica. Dar nu este o despartire, le semnalizeaza ca ar vrea sa se intoarca in echipa lor.

O chestie draguta: cantecul asta Sing Along pare de dragoste/despartire, dar nu e. Ia fiti atenti aici:
Words can stab as deep as knives
And cut like a razored thorn
Dar nu vrea sa plece.
Please don't turn around and leave 
You are my only one
Insa considera ca o reactie violenta e mai expresiva.
Compromise is made out of peace 
But history's made out of violence
Vrea sa scrie istorie muzicala cu Sound and Fury si ca sa fie autentic trebuie sa strige tot. Pacea se va face dupa razboi. Si le transmite ca ar putea de acum sa ii scrijeleasca numele pe o stea pe Hollywood Hall Of Fame, el e puternic ca artist si nu o sa plece nicaieri.
Tell 'em to carve my name in the barstool, baby 
You know I'm gonna be here a while
Deci femeia samurai nu vrea de fapt sa ii omoare pe sefii cei mari, ci sa fie inclusa inapoi in organizatia de dansatoare etc adica lumea show-biz. DAR pe pozitia si cu privilegiile pe care considera ca le merita.

Oare pe care 2 executivi din industria muzicala i-a portretizat stand pe tron? :)

Comentarii

  1. Va salut !
    Nu m-am putut abtine sa nu comentez aici, deoarece blogul dumneavoastra ocupa unul din primele 3-4 locuri printre blogurile mele preferate (si v-am observat comentariile si pe acolo, de pilda la doamna Roxana Chirila) si imi place cam tot ceea ce postati !
    La topicul postarii cred ca s-ar putea adauga si spumosul serial "Bojack Horseman", o comedie de moravuri americane, ce denunta ipocrizia studiourilor si actorilor de la Hollywood cu un umor aparte...
    Si imi mai permit o sugestie : mai invitati-l din cand in cand pe anonimul ce a descris Istoria fictiva a Necronomiconului lui Lovecraft in primavara, eruditia acelui text mi-a ramas intiparita in memorie...
    Chapeau bas, pentru tot ceea ce scrieti !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cruciada impotriva lui Stefan cel Mare

Liviu Campeanu e un istoric in plina dezvoltare profesionala. Marele lui merit e ca a cautat in documentele Ordinului Cavalerilor Teutoni, care se afla in prezent in Germania, si a gasit documente pana acum necunoscute despre Stefan cel Mare.  Pentru ca cavalerii teutoni in acea perioada erau obligati sa lupte pentru regele Poloniei, si au mancat bataie impreuna cu restul armatei in Codrii Cosminului. Diferenta e ca ei au notat cu scrupulozitate tot ce au facut in campanie, pe unde au mers, ce s-a intamplat, ce au auzit de la altii. Ce nu imi place la carte e ca in primele capitole se tot schimba ordinea cronologica. Ce imi place e ca autorul face un portret al stapanirii lui Stefan de la inceput la sfarsit, folosind surse pe care io ca simplu cetatean nu le cunosteam. Si ce tare imagine reiese! Stefan nu a purtat doar razboaie de aparare cum am fost noi mintiti, dar ca om care a jucat adevaratul Game of Thrones a fost mai tare decat ne-a fost prezentat.  Recomand. https://humanitas.ro

Adevaratele stiri

Incepand de astazi, imi iau promisiunea sa nu mai pierd momente importante fara sa postez aici. Cand o sa aflu ceva ce inca nu este stire, aici veti afla mai intai. Deasemenea, voi face diferenta intre speculatie si realitate. Numai ce este sigur si dovedit va avea tagul "Adevaratele stiri".

Timisoara n-a stiut sa profite de capitala culturala europeana

Timisoara este tot anul 2023 capitala culturala europeana.  Jocul este simplu: orasul primeste o gramada mare de bani in anul respectiv, si daca este destept se alege cu ceva permanent, de care beneficiaza si anii viitori. Exemplul clasic e o noua cladire cu o scena mare, pe care se pot organiza evenimente majore, cu un numar urias de spectatori. Un exemplu de oras destept a fost Sibiul lui Klaus Johannis, care si acum culege profitul. Timisoara ar fi avut mare nevoie de asta, pentru ca n-au decat doua sali serioase, Opera si Teatru, si amandoua de capacitate mijlocie. Din pacate timisorenii si-au pierdut sansa sabotandu-se intre ei pe motive de orgolii si politice, asa ca singurele beneficii care le vor ramane dupa 2023 vor fi cateva renovari.