Treceți la conținutul principal

Vee

Vee este un roman care face videoclipuri anti - Political Correctness pe youtube. Exista multi care fac asta, dar ale lui sunt cele mai haioase (si nu zic asta doar pentru ca e roman).

La fel ca si mine, se uita la prostiile PC ca la avioane, rade jumatate de ora si dupa aia posteaza pe net parerea lui.

Succesul lui se masoara nu numai dupa subscriberi (peste 100.000) dar are CEA MAI MICA RATA DE RESPINGERE din cate am vazut pe youtube. Videoclipurile populare, fara controverse, sa zicem o melodie de Bryan Adams, tot isi iau voturi negative. El isi ia foarte putine, desi abordeaza subiecte dificile.

Tipul e simpatic, stie sa faca show, si posteaza in engleza de mai multe ori pe zi.

Succes la distractie :)

PS: Atentie, subiectul e controversat. Explica ca a votat cu Paleologu, iar Johannis l-a enervat atat de tare cand a refuzat dezbaterea, incat se gandeste sa voteze Dancila.

Canalul lui se gaseste aici:
https://www.youtube.com/channel/UC8RJExf7iNpV6tp6hvNtwww

Comentarii

  1. Fain. :)
    M-am uitat un pic si prin comentariile de pe youtube si am dat chiar de unele chestii interesante.
    Imi scapase, shame on me, faza cu Trudeau refuzand sa participe la dezbateri pe motiv ca astfel ar "legitima" adversarul/adversarii. Vazusem in schimb cealalta faza, cu Trudeau prins machiat in negru si punandu-si apoi cenusa in cap pentru a nu sari prea tare in ochii tuturor ipocrizia lui pe care episoadele respective din trecutul propriu o scosesera atat de tare in evidenta.

    Vad ca e vorba de fapt de un "trend" mai amplu in privinta asta a "strategiei" de a-ti reduce adversarii la tacere refuzand orice dialog cu ei si chiar, in cazurile extreme, de a le pune de-a dreptul pumnul in gura.
    Oricat de bizar ar parea exemplul asta(mai ales in contextul particular privind eventuale dezbateri VV vs. Iohannis), cazul lui Alex Jones este foarte ilustrativ in aceasta privinta. Mai intai au inceput sa refuze sa vorbeasca cu el in public, pe motiv ca astfel l-ar fi "legitimat"(vezi ca exemplul refuzul lui Marco Rubio de a raspunde intrebarilor puse de Jones in public - ar trebui sa mai existe pe net videoclipul respectiv). Dupa aceea, vazand ca ramasesera inca destul de multi ciudati dispusi sa ia drept bune povestile livrate de Jones, au inceput sa ii bage de-a dreptul pumnul in gura, fara menajamente. banandu-l peste tot unde era posibil(FB, twitter etc.).
    Si da, Alex Jones este un ticnit autentic care are o sumedenie de idei aberante in cap si care a admis singur, intr-un podcast al lui Joe Rogan, ca este "socially retarded"(astea sunt chiar cuvintele lui). Dar modul in care s-a procedat in cazul lui vad ca incepe sa fie aplicat, din pacate, si la scara mai mare, in lumea politica. De-aia cred ca respectivul caz al lui Alex Jones ar trebui sa fie considerat deja un fel de caz de manual in ce priveste noul tip de cenzura "woke", cu toate ca Alex Jones insusi nu este deloc vreun erou al libertatii de exprimare ci doar un dezechilibrat care ar avea nevoie urgenta de ceva terapie(medicamentoasa sau de alt tip).

    "Nu pot discuta in public cu adversarul meu X pentru ca el/ea este fascist/a, rasist/a sau pur si simplu tampit/a, batut/a in cap, prost/proasta ca noaptea si daca as face asta l-as legitima/as legitima-o ...." si restul de bla-bla-uri aferente.. Culmea ironiei este faptul ca tocmai cei care ies de obicei pe portativ cu texte din astea sunt exact aia foarte rapizi in a-si acuza adversarii ca ar fi fascisti sau ar avea inclinatii totalitare, cand mai degraba situatia reala pare sa stea exact invers. Iohannis e in privinta asta doar un avatar foarte recent, din cate vad, cazul lui la scara globala nefiind deloc singular. Sa speram ca doar e prost, foarte prost consiliat de altii, si ca "strategia" de refuz al comunicarii atat cu adversarul cat, mai ales, cu alegatorii nu ii apartine lui personal...

    Nu mai stiu unde am citit initial chestia asta, dar vazusem mai demult scrisa ideea cum ca daca ai norocul(sau ghinionul, depinde de perspectiva) sa traiesti suficient de mult, o sa vezi la un moment dat in cursul vietii cum albul se metamorfozeaza in negru, si invers, si cum opiniile si moravurile la nivel macrosocial se muta radical dintr-o parte in alta(chestie care de fapt, in termeni istorici se cam intampla doar de vreo doua secole incoace - asta ca observatie personala). Am doar putin peste 40 de ani, dar deja am vazut lumea mea intorcandu-se cu curul in sus de doua ori, odata in '89(cand de-abia intram in perioada adolescentei), si a doua oara candva prin perioada 2014-2017, cand tot ce invatasem anterior(de la occidentali) privind "free speech"-ul si alte chestii din astea sacrosancte pe vremuri, a devenit brusc irelevant si lumea din nou a luat-o razna..

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a facut cu adevarat curios povestea cu Trudeau refuzand participarea la dezbaterile din campania electorala canadiana din urma cu doar vreo luna, doua(desi, atentie, el nu le refuzase chiar pe toate din principiu, cum face acum KWI, ci refuzase doar o parte dintre dezbaterile programate deja), asa ca am cautat un pic pe net sa gasesc ceva detalii suplimentare. Am gasit, printre altele, urmatorul videoclip de pe youtube:

    https://www.youtube.com/watch?v=XKKGTOfjBoU

    Lasand la o parte limbajul, care e mult mai moderat, curat si calm decat cel de la noi(nu am sesizat in videoclip istericale ca la noi cu "ciuma rosie" sau "statu' paralel", in functie de tabara anume din care face parte gurnalistu'), am avut cel putin un mic deja vu atunci cand s-a pomenit faptul ca in 2015 Trudeau, aflat atunci inca in pozitie de challenger, ii provoca in mod insistent la dezbateri pe cei aflati in momentul ala la putere. Exact ca in meciul Klaus vs. Ponta jucat in 2014. Ambii, atat KWI, cat si Trudeau, si-au schimbat radical atitudinea atat fata de contracandidati, cat si fata de alegatori(!!), odata ce s-au vazut cocotati in scaunul din varful piramidei; cu diferenta ca Trudeau nu a efectuat metamorfoza respectiva in mod total, ci doar partial(el totusi a binevoit sa nu refuze chiar toate dezbaterile din start).

    Si incep sa cred ca asemanarea nu e intamplatoare, ci probabil cineva din echipa de campanie a lui Werner copiaza, in stilul maimutaresc tipic romanesc, o "strategie" pe care a vazut-o pusa in practica pe la altii, inclusiv pe la canadieni. Partea cea mai interesanta, insa, in ce priveste "strategia" respectiva este faptul ca nu e vorba pana la urma de o "strategie" pusa in practica doar in campaniile electorale, ci de una utilizata chiar mult mai frecvent de catre cei care controleaza retelele sociale in relatie cu utilizatorii care indraznesc sa incalce in mod incapatanat tabuurile impuse lor de alde Zuckerberg & co. : mai intai este descurajat dialogul ce ar putea fi purtat de alti useri cu "indezirabilii"(pe diverse motive: hate speech, fake news, conspiratita acuta, etc. ) in asa fel incat posibilii parteneri de dialog sa aleaga din proprie initiativa sa pastreze distanta pentru a nu se "contamina"/"spurca" si ei in urma contactului cu "the untouchables"(cei care controleaza retelele oricum nu discuta din start cu "indezirabilii", dar se incearca amplificarea si raspandirea atitudinii asteia pana devine practic globala), dupa care, daca pasul unu esueaza, se trece la banarea directa a respectivilor "indezirabili", iar daca si pasul asta al doilea nu da rezultatele scontate se poate trece la pasul trei in care incep sa fie sanctionati in mod direct nu doar "indezirabilii" insisi ci si cei care comit pacatul de neiertat de a le "oferi o platforma" "indezirabililor". Dar primul pas e mereu tocmai asta, descurajarea si refuzul dialogului cu cei neagreati(cum e cazul si acum in campania noastra electorala, pe motiv ca VV ar fi prea proasta sau PSD-ul prea toxic).
    Din fericire, in politica e ceva mai greu de trecut la pasul 2 si la pasul 3, pentru ca asta ar cam presupune, practic, ca mai intai sa iti ostracizezi cumva sau sa iti bagi la parnaie adversarii directi si indezirabili, iar apoi sa faci lucrul asta si cu ceilalti care idraznesc sa discute cu, sau sa ii asculte pe "indezirabili", pentru ca mai apoi sa ii si ajute cumva sau, doamne fereste, puschea pe limba, chiar sa ii voteze.. But, wait..... nu suna deja intr-un mod cam familiar povestea asta ipotetica??? In urma cu decenii nu existau mijloacele de comunicare de acum si totusi "strategia" asta, in alta forma, cred ca era cunoscuta totusi si atunci... Hmmmm...

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea este ca Iohannis si PNL-ul au cazut probabil involuntar intr-o capcana in cazul asta. Banuiesc ca "strategia" respectiva(sau, ma rog, doar primul pas al ei, cel cu refuzul discutiilor si dezbaterilor cu oponentii) a fost mult prea tentanta pentru un prezident care timp de jumatate de deceniu oricum a fugit ca dracu' de tamaie de orice interviu in care ar fi putut sa ii fie puse intrebari intr-adevar incomode. "Strategia" asta s-a mulat mult prea bine pe tendintele preexistente ale lui KWI. Dar s-ar putea ca ea sa vina cu un cost destul de mare si sa conduca la o scadere a diferentei previzibile de procente dintre cei doi candidati in turul 2.
    Aparent, o victorie a lui KWI in fata lui VV cu 80%-20% ar fi cam acelasi lucru cu o victorie 60%-40%. O victorie ramane o victorie, indiferent de scor, nu? Nu tocmai. Una dintre ideile propagandistice des vehiculate, din luna mai pana in prezent, este cea ca PSD-ul ar fi terminat, finished, kaput. Dar daca VV reuseste sa treaca de treimea din voturi previzibila deocamdata(procentul ei din turul 1 plus procentul lui Branzovenescu) si sa se apropie suficient de mult de jumatate, chestia asta ar contrazice cumva afirmatiile alea catastrofic-apocaliptice privind PSD-ul distrus in mod eroic de catre bravul cavaler teuton. Si urmeaza la anul alte alegeri foarte importante si ele, asa ca orice sansa data PSD-ului sa isi refaca cumva moralul si sa se regrupeze ii va costa in final pe penelisti in frunte cu prezidentu'(paradoxal insa, o astfel de iesire a PSD-ului din corzi, concomitent cu o palma data PNL-ului ce se crede deja biruitor, s-ar putea sa prinda bine in final USR-ului prin mobilizarea simpatizantilor sai, cam pe principiul "cand doi se cearta/se bat/isi scot ochii/isi dau suturi in oua, al treilea castiga").

    RăspundețiȘtergere
  4. Johannis...

    Omul asta e catastrofal dpdv a intelegerii politicii. Nu pot sa uit ca PNL a pierdut pe mana lui alegerile, cand a pus-o pe inepta aia sefa.

    A castigat pentru ca e un om civilizat si ordonat. Dar meseria de politician ii e la fel de straina pe cat mi-e mie mecanica auto.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cruciada impotriva lui Stefan cel Mare

Liviu Campeanu e un istoric in plina dezvoltare profesionala. Marele lui merit e ca a cautat in documentele Ordinului Cavalerilor Teutoni, care se afla in prezent in Germania, si a gasit documente pana acum necunoscute despre Stefan cel Mare.  Pentru ca cavalerii teutoni in acea perioada erau obligati sa lupte pentru regele Poloniei, si au mancat bataie impreuna cu restul armatei in Codrii Cosminului. Diferenta e ca ei au notat cu scrupulozitate tot ce au facut in campanie, pe unde au mers, ce s-a intamplat, ce au auzit de la altii. Ce nu imi place la carte e ca in primele capitole se tot schimba ordinea cronologica. Ce imi place e ca autorul face un portret al stapanirii lui Stefan de la inceput la sfarsit, folosind surse pe care io ca simplu cetatean nu le cunosteam. Si ce tare imagine reiese! Stefan nu a purtat doar razboaie de aparare cum am fost noi mintiti, dar ca om care a jucat adevaratul Game of Thrones a fost mai tare decat ne-a fost prezentat.  Recomand. https://humanitas.ro

Adevaratele stiri

Incepand de astazi, imi iau promisiunea sa nu mai pierd momente importante fara sa postez aici. Cand o sa aflu ceva ce inca nu este stire, aici veti afla mai intai. Deasemenea, voi face diferenta intre speculatie si realitate. Numai ce este sigur si dovedit va avea tagul "Adevaratele stiri".

Timisoara n-a stiut sa profite de capitala culturala europeana

Timisoara este tot anul 2023 capitala culturala europeana.  Jocul este simplu: orasul primeste o gramada mare de bani in anul respectiv, si daca este destept se alege cu ceva permanent, de care beneficiaza si anii viitori. Exemplul clasic e o noua cladire cu o scena mare, pe care se pot organiza evenimente majore, cu un numar urias de spectatori. Un exemplu de oras destept a fost Sibiul lui Klaus Johannis, care si acum culege profitul. Timisoara ar fi avut mare nevoie de asta, pentru ca n-au decat doua sali serioase, Opera si Teatru, si amandoua de capacitate mijlocie. Din pacate timisorenii si-au pierdut sansa sabotandu-se intre ei pe motive de orgolii si politice, asa ca singurele beneficii care le vor ramane dupa 2023 vor fi cateva renovari.