Treceți la conținutul principal

De acord cu presedintele. Decizia CCR trebuie ignorata

1 Am citit abia acum articolele in favoarea deciziei CCR. Am incredere in buna lor credinta, dat fiind ca sunt selectate de oameni in care am incredere. Accept ca exista argumente covarsitoare juridice.

2 NU-MI PASA. Din punct de vedere a eficientei, din judetul Arad pana in Coreea de Sud, ce a oprit pandemia a fost izolarea la domiciliu a purtatorilor simptomatici.

Izolare care trebuie sa fie fortata, adica cu politie la usa, ca sa fie garantat izolare.

Si neaparat a celor simptomatici, ca aia din 3 stranuturi si 2 tuse imbolnavesc un tramvai intreg.

Izolarea colectiva, a unei localitati intregi, sau a unui judet, nu este acceptabila nici uman (prima data a merscc ccumva, a doua oara nu), nici economic.

3 Daca legislatia romaneasca, care pune atata valoare pe Ordonante de Urgenta, nu intelege ca sistemul juridic din timpul unei stari de urgenta REALE nu poate fi la fel, atunci sa se reformeze, e problema lor.

Romanii aveau functia asta de dictator, care era valabila pe tiimpul urgentei. Intelegeau ca nu se pot stabili reguli dinainte, pentru o situatie neasteptata. Si ca actiunile necesare pe timpul urgentei trebuie judecate doar dupa.

Si ca trebuie judecate nu dupa legea din timp de pace, pe care sigur ca le incalca, ci in functie daca au fost NECESARE si UTILE in oprirea urgentei. Cu alte cuvinte, analiza lor ar trebui sa fie facuta in primul rand din perspectiva EFICIENTEI, care sa fie mai importanta decat legalitatea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Daca vrem ursi trebuie sa fim in stare sa-i impuscam

Stiti unde nu supravietuieste nici un leu in Africa? Acolo unde agricultorii pasnici isi cultiva terenul.

Stiti unde o duc bine leii in Africa si sunt protejati? Acolo unde se duc vanatorii occidentali sa impuste lei.

Singurii care traiesc in armonie cu animalele salbatice mari sunt vanatorii. Le place pericolul, intra in el de bunavoie. In fiecare an oraseni occidentali, majoritatea albi, vin in salbaticia mentinuta din rezervatii si platesc cate 10.000 $ + ca sa vaneze un leu. Din banii aia se platesc salariile paznicilor, veterinarilor, se platesc garduri si se intretine salbaticia si 50 de familii de lei. 
Ce se intampla unde nu vin vanatorii occidentali: taranii mananca antilopele, elefantii si girafele ca sa le dea copiilor lor hrana, si extermina animalele periculoase fiindca se tem de ele. Pamantul este apoi folosit in agricultura.

La un moment dat, un tip a vanat un leu frumos, matur, numit Cecil. A fost un scandal ingrozitor pe facebook, in care tipul (un dentist) a fost apr…

S-a descoperit de ce femeile traiesc mai mult decat barbatii

Teoria era ca barbatii isi asuma mai multe riscuri, merg la razboi, se bat, etc. Chestia asta, pe care o aminteste sii Jordan Peterson, exista, dar nu e factorul decisiv.

Un studiu recent a studiat nu doar oamenii, ci si animalele, si a gasit care e legea intregii naturi, si e a naibii de simplu: genetica.

Sexul care are doi cromozomi identici intotdeauna traieste mai mult.

Daca o gena dintr-un cromozom se strica (de exemplu din cauza batranetii), celula are sanse sa gaseasca informatia necesara in cromozomul identic, care joaca rol de backup.

La oameni, femeia are cromozomii XX.  Barbatii au cromozomii XY, si de aceea sunt dezavantajati, imbatranesc si mor mai repede.

Chestia e ca la unele animale e invers.

De exemplu la gaini, cocosul are cromozomii dubli, iar femela simpli. Si cocosii traiesc mai mult decat gainile, desi sunt mai agitati, se bat mult mai des si au o viata mai violenta. Cei doi cromozomi care se pot repara reciproc inclina mai mult balanta decat toti ceilalti factor…

Ce lipseste in cazul mortii lui George Floyd

Mass-media are doua feluri in care poate minti. Prin ce spune. Si, mai important, prin ce NU SPUNE. Minciunile de al doilea fel sunt inghitie mult mai rapid de public.

Daca va aminti cazul baietilor de Covington , care erau sa fie linsati de public din cazua articolelor aparute in presa. Mass-media a publicat numai cateva secunde din filmare., in care parea ca baietii ii rad in nas unui indian.

Dupa cateva zile in care au primit amenintari cu moartea de la privitorii respectivelor televiziuni, a aparut inregistrarea completa, in care s-a vazut ca indianul e ala care s-a bagat in nasul lor si a incercat sa ii provoace.

Mass media se ocupa cu in a izola cateva secunde dintr-un film. Dupa aceea pot sa dea impresia inversa realitatii la stiri, sustinand ca s-a intamplat exact inversul.

O sa mai dau pe viitor exemple de manipulari celebre de catre minunata mass-medie, care a mintit.in felul asta si cu alte ocazii.

In cazul George Floyd, avem inceputul arestarii, filmata de o camera de stra…